What I do

Making a difference for our next generation

EmoGuidance

Onbewust (95%) vs. bewust (5%)

Dit stukje uitleg over hoe het onderbewustzijn werkt mag zeker niet ontbreken om te begrijpen waarom we zo’n last kunnen ervaren van iets. Slechts 5% van ons handelen doen we met ons bewustzijn: rationeel denken. En 95% (!) wordt gestuurd vanuit ons onbewuste brein. In je onderbewuste sla je allerlei data op. Ook dingen die totaal niet kloppen, helaas. Als je bijvoorbeeld vaak te horen krijgt dat je iets niet kan, dan is de kans groot dat je dit gaat geloven. Het tegenovergestelde werkt exact hetzelfde. Als we ergens op reageren spreken we keer op keer al deze opgeslagen data aan, wat maakt dat we getriggert worden om in bepaalde situaties bijvoorbeeld altijd vanuit ‘oud zeer’ te reageren. We reageren vanuit herinneringen. Gelukkig is het mogelijk om negatieve overtuiging om te buigen: herprogrammeren van ons brein. Al vergt dat een hoop oefening en herhaling tot dit onze nieuwe waarheid is. Maar als je deze kennis niet hebt wordt dat natuurlijk knap lastig.
Kinderen zijn extra gevoelig voor gebeurtenissen en woorden van ouders / opvoeders / leerkrachten / etc., omdat zij alles absorberen als een spons en regelrecht opslaan in hun onderbewuste (als waarheid). Vooral tot hun 7e levensjaar, omdat hun fontanel (schedel) dan pas helemaal verhard is. Van een kind kan je niet verwachten dat het uit zichzelf een nieuwe waarheid (overtuiging of gedachte) gaat aanleren. Zij beschikken  nog niet  over de juiste kennis. Voel je waar ik heen wil? Kinderen hebben onze hulp daarbij nodig.
Hoe wij
(volwassenen / opvoeders / ouders / leerkrachten / etc.) zelf met dingen omgaan is ook niet geheel onbelangrijk, omdat kinderen ons als voorbeeld zien en ons spiegelen. 

EmoGuidance

Movement therapie voor kinderen (kindercoach)

Spelenderwijs (sport, spel, beweging) help ik hen bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling: omgang gevoelens en emoties, talent en potentieel, zelfbewustzijn, identiteit en zelfbeeld. 

Beweging is een methode die psychosociale hulp biedt, waarbij je je eigen lichaam gebruikt om jezelf te ontwikkelen. Een krachtige tool die ik – naast schrijven – zelf heb mogen ervaren tijdens mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsreis. Het brengt een proces op gang en kan emotionele blokkades doorbreken. Iedereen heeft de mogelijkheden in zich om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen, maar soms hebben we daar wel hulp bij nodig. 
Het liefst ga ik aan de slag met kinderen, want ‘jong geleerd is oud gedaan‘. Ik hoop hiermee de kans te verkleinen dat zij op latere leeftijd vastlopen door onverwerkte gebeurtenissen, opgekropte gevoelens en emoties, belemmerende overtuigingen of gedachten, etc.  Kinderen kunnen hun gevoelens nog niet goed onder woorden brengen. Aan hun gedrag is wel vaak te zien hoe zij zich voelen. Gedrag is het lichaam die slechts uitvoert wat de geest beveelt. Spel is een natuurlijke uiting van het kind. Het is de taal van hun hart. De manier waarop een kind speelt vertelt veel over wat er in hen omgaat.
Het is belangrijk om eerst een veilige omgeving te creëren waarin zij zich veilig voelen om te experimenteren met hun opgedane vaardigheden. 

Kinderen zijn enorm veerkrachtig, maar hebben wel tools nodig om met tegenslagen om te kunnen gaan. Niet alle kinderen groeien op in een omgeving waar zij deze tools aangereikt krijgen. Neemt niet weg dat alle kinderen recht hebben op persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en gelijke kansen. Agree? Let’s join forces. 

Wist je dat…
– Opgeslagen zaken in het onderbewuste doorgegeven kunnen worden van ouder op kind? Dit gaat tot wel 4 generaties terug. We dragen dus niet enkel de ‘bagage’ uit ons eigen leven, maar ook ‘geërfde bagage’.
– Wij voor 80% worden zoals de 5 personen die het dichtst bij ons staan. 

Kan je je voorstellen hoe lastig het dan is om te dealen met gevoel wat ontstaan is door een situatie waar je zelf niet eens bij was.

The sky is not the limit, your mind is.

mindset
Dr. Thurman Fleed - The Stickman

Empower kinderen vandaag, zodat zij morgen de touwtjes in eigen handen kunnen nemen voor een gelukkige toekomst.

content creatie

Communicatie gerichte activiteiten:
– Content creatie
– Social media management
– Copywriter / Tekstschrijver / Schrijfbuddy / whatever you want to name it
– Blog, flyers, banners, etc.
– Nieuwsuitingen
– CMS management: website & app
– Website design
Organisatie gerichte activiteiten / Management support:
– Kleinschalige events
– Coördinatie 

Voel jij dat we elkaar kunnen versterken? Dat is vast niet voor niets. Dan zit er dus maar één ding op, of eigenlijk twee: volg je gevoel en afspraak inplannen maar. Dan kunnen we meteen ontdekken of er een klik is tussen ons.

EmoGuidance

Content creator

Ik werk graag samen en doe dit bij voorkeur met organisaties die passen bij mijn visie: vaak sociale ondernemingen & non-profit organisaties. Mijn schrijftalent wil ik voor hen inzetten, zodat ik kan bijdragen aan o.a. een gezondere-, sociaal inclusieve- en duurzamere samenleving. Als woordkunstenaar hoop ik anderen ook te inspireren om hun steentje bij te dragen. 

Hey drukke ondernemer, wat leuk dat je er bent!
Communicatie is één van de belangrijkste onderdelen voor elk bedrijf. Daarnaast is het ook een enorm tijdrovend onderdeel, iets wat vaak onderschat wordt. 
Wil jij nu eindelijk je focus gaan leggen op hetgeen waar jij goed in bent, of wil je gewoon graag dat iemand anders al jouw communicatie kanalen gaat beheren? Dan ben je hier aan het goede adres. Ik draag jouw maatschappelijke missie uit en bied management ondersteuning.

 

EmoGuidance

Overige diensten

– Schrijfbuddy / Ghostwriter
– Corrector 

Betekenisvol ondernemen doe je samen. Ieder in zijn of haar kracht.

mental health
EmoGuidance

Waarom Bewegen & spelen?