The dream

Home is not a place, it is a feeling.

EmoGuidance

Missie

Een gezondere-, sociaal inclusieve- en duurzamere wereld is waar ik voor wil strijden. Het zijn begrippen die momenteel relevanter dan ooit zijn. Daar kan en wil ik niet omheen.

Iedereen heeft de mogelijkheden in zich om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen. Echter hebben we daar soms hulp bij nodig. Het is mijn droom om kinderen spelenderwijs (sport, spel, bewegen) te begeleiden/coachen in hun sociaal-emotionele en persoonlijke ontwikkeling: omgang met gevoelens en emoties, talent en potentieel, zelfbewustzijn, identiteit en zelfbeeld. Eigenlijk alles wat hen in de weg staat om hun unieke, mooie zelf te zijn. 
Waarom kinderen? ‘Jong geleerd is oud gedaan‘. Ik wil hiermee de kans verkleinen dat zij op latere leeftijd vastlopen door onverwerkte gebeurtenissen, belemmerende overtuigingen of gedachten, etc. 

Daarnaast heb ik een passie voor schrijven, en de kracht ervan. Ik zet mijn schrijftalent graag in voor een positievere en gezondere samenleving, waarmee ik anderen hoop te inspireren om ook hun steentje bij te dragen. 

kind voetbal


“We can change the world and make it a better place. It is in your hands to make a difference.”

– Nelson Mandela

wereld hart
EmoGuidance

Visie

De plek waar een wieg heeft gestaan mag nooit de toekomstkansen bepalen.
Iedereen verdient het om zichzelf te kunnen ontwikkelen en om een zelfredzaam, menswaardig bestaan op te kunnen bouwen. Om zichzelf gelukkig en veilig te voelen. Ongeacht leeftijd, gender, culturele achtergrond, religie, seksuele geaardheid of beperking.
Het intrigeert mij hoe een ieders levenslijn mede bepalend is voor hoe we in het leven staan en op bepaalde zaken reageren. En hoe groot de rol van opvoeding en onze omgeving daarin is. 

Het grootste cadeau wat we kinderen kunnen geven is een kans: om hun potentieel te ontdekken en ontwikkelen.

EmoGuidance

Mijn reis

“Het idee om EmoGuidance te starten is ontstaan door het samenkomen van mijn drijfveer, passie, en een behoefte in onze huidige snelle maatschappij. Die sneltrein waarin wij ons bevinden en de online wereld met “het perfecte plaatje” brengt een hoop druk en stress met zich mee. Iets wat voor velen “normaal” lijkt tot je met je neus op de feiten wordt gedrukt… Zo ook bij mij… En daar – in 2015 – begon mijn ontdekkingsreis naar wat er eigenlijk écht belangrijk is in het leven en naar mijn eigen ‘ik’ die ik steeds meer uit het oog verloren was.
Ook voor 2015 had ik al meerdere malen ervaren hoe het is om op een bepaald moment in je leven vast te lopen, door onverwerkte levensgebeurtenissen omdat ik niet goed wist hoe met mijn emoties om te gaan en ze te uiten. Ik voelde me vaak ongelukkig, leeg, verdrietig en ‘niet goed genoeg’. En ik had toen werkelijk geen idee waar dit vandaan kwam. Dus in 2017 bedacht ik me ‘had ik toen maar de tools die ik nu ken om mijzelf beter te kunnen voelen: schrijven en bewegen’.  

Omdat in april 2017 mijn toenmalige arbeidscontract niet verlengd kon worden wegens financiële middelen, heb ik daarna bewust gekozen om een periode uit te trekken om mijzelf verder te ontwikkelen en na te denken over de toekomst. Wat wil ik wel en wat wil ik absoluut niet? Waar word ik blij van en waar hecht ik waarde aan? Kortom, hoe nu verder? Ik ben mijn ontdekkingsreis gaan voortzetten, die tijdens mijn 5-daagse QuestTrek met MyQuest (oktober 2016) overging in een innerlijke reis. De zoektocht naar mijn eigen ‘ik’.  
Gedurende deze periode ontdekte ik onder andere wat sport en beweging voor ons kan doen, door er zelf heel bewust mee bezig te zijn en door mijn studie Creatieve Therapie. Sportief ben ik namelijk altijd al wel geweest, maar ik zag het vaak wel als moeten (hockey overigens niet, dat doe ik al sinds mijn 6e met veel plezier). Nu sport en beweeg ik omdat ik het wil en omdat ik weet wat het mij brengt. Maar het is ook okay als je er even geen puf voor hebt. Ook dat is luisteren naar je lichaam. Lastig, I know. Bij mij is dit ook een struggle die nog vaak voor komt.     
Mijn passie voor schrijven en de kracht ervan werd ook gesterkt. Het is een communicatiemiddel waarmee we mensenmassa’s kunnen bereiken. En mijn drijfveer, om maatschappelijk impact te willen creëren met werk waar zowel anderen als ikzelf happy van worden, kwam als een paal boven water te staan. 
Ook qua gezondheid heb ik er al een hele reis opzitten. Inmiddels heb ik de kennis dat we veel gezondheidsklachten aan elkaar kunnen relateren en heel sterk ook aan onze gedachten en overtuigingen. Het is een samenspel van mind, body en soul. Het is de kunst om deze in balans te houden om de beste versie van jezelf te zijn.

Ik besloot anderen te willen helpen middels creatieve therapie: bewegen & schrijven. 
En omdat ik alle kinderen een kansrijke toekomst gun, waarin zij zichzelf mogen ontwikkelen, veilig zijn, maar vooral zorgeloos écht kind kunnen zijn, koos ik om met kinderen en jongeren aan de slag te willen gaan.” 

Kirsten content creator

Kirsten Rijswijk

Founder & Owner

“Omdat ik het iedereen gun om zichzelf te kunnen zijn, het beste uit het leven te kunnen halen en gelukkig te zijn. BeYOUtiful!
Hoe meer mensen er in balans zijn of komen, hoe meer profijt we hebben van een gezondere samenleving!”

“We kunnen niet alles perfect doen, en dat is helemaal okay. Een beetje perfect is ook goed genoeg. JIJ bent goed genoeg!”


Hoe ik op de naam voor mijn bedrijf kwam?
Emotions + Guidance = EmoGuidance

EmoGuidance

Persoonlijke eigenschappen
& Kwaliteiten

EmoGuidance

5 Kernwaarden

Wat gebeurd is, is gebeurd. Sommige gebeurtenissen wil je misschien het liefst terugdraaien of ongedaan maken. Met de hedendaagse technologie kunnen we veel deleten, maar jouw ervaringen niet. Ermee leren omgaan kan gelukkig wel!

Kirsten
EmoGuidance

Zie jij een match?

Voel jij dat we elkaar kunnen versterken? Dat is vast niet voor niets. Dan zit er dus maar één ding op, of eigenlijk twee: volg je gevoel en afspraak inplannen maar. Dan kunnen we meteen ontdekken of er een klik is tussen ons en wat wij eventueel voor elkaar kunnen betekenen. 

Get to know me